Summering av 2021

Eftersom det innevarande året 2021 närmar sig sitt slut tänker jag summera det ur mitt perspektiv.

Årets största händelse var att jag i slutet av oktober påbörjade den neuropsykiatriska utredningen med frågeställning autismspektrumtillstånd som jag under ett och ett halvt år har väntat på. Utredningen pågår fortfarande men avslutas förhoppningsvis i slutet av nästa månad. Vad resultatet blir, alltså om jag ges en diagnos, vet jag ännu inte.

Jag är fortfarande arbetslös och står inskriven på Arbetsförmedlingen under kod 61. I början av året tilldelades jag en SIUS-konsulent, men han har sedan ett halvår tillbaka slutat höra av sig till mig. Vad det beror på vet jag inte. Antagligen ser Arbetsförmedlingen mig som ett hopplöst fall.

Under året kom jag underfund med att ångestdämpande medicin lindrar smärtan i munhålan som orsakas av Burning Mouth Syndrome. Därför höjdes dosen Citalopram från 30 mg till 40 mg, vilket gjorde att smärtan försvann. Men efter några månader kom den tillbaka. Sedan en tid tillbaka tar jag så gott som dagligen Oxascand 10 mg som ångestdämpande och smärtlindrande medicin, utöver Citalopram och Mirtazapin.

Vad gäller tarminflammationen har jag, på läkarens inrådan, börjat medicinera med Pentasa stolpiller några gånger per vecka i förebyggande syfte eftersom skoven har kommit allt tätare.

I november avgick Stefan Löfven som partiledare för Socialdemokraterna och som statsminister. Han efterträddes på båda posterna av Magdalena Andersson. Innan dess hann Stefan Löfven avsättas av riksdagen i en misstroendeförklaring, för att kort därefter återväljas, tack vare Annie Lööf som uppenbarligen ser som sin livsuppgift att förhindra att Sverigedemokraterna och därmed cirka 20 procent av väljarkåren får politiskt inflytande.

Efter att jag i somras vaccinerade mig med två sprutor mot COVID-19 andades jag ut och trodde att pärsen med pandemin var över och att allt skulle återgå till det normala. Det gjorde det också för ett tag. Men i december kom larmrapporter från Sydafrika om en mutation vid namn Omikron som gjorde forskarna oroliga. Smittan har nu återkommit i en fjärde våg vilket får länder världen över att införa nya restriktioner.

Jag fortsätter att leva så gott som helt isolerad från mänskligt umgänge. Den mänskliga kontakten utsträcker sig till enstaka sms och telefonsamtal.

Ja, detta var en spontan sammanfattning av mitt 2021. Det är möjligt att jag har glömt något. Men det här får duga.

Publicerat den
Kategoriserat som Dagboken

Av Fredrik Arvidsson

Outsider.

%d bloggare gillar detta: